V zadnjem obdobju postaja Slovenija priljubljena turistična destinacija tistih, ki ljubijo naravo in se izogibajo množičnega turizma. Država nudi obilo možnosti aktivnega preživljanja prostega časa.

Med njene najčudovitejše bisere zagotovo sodijo slovenske Alpe. V preteklosti so ostajale njihove lepote zaradi neprepoznavnosti države, skromne turistične ponudbe in dragih letalskih povezav turistom skrite. Danes pa so se razmere spremenile in vedno več domačih in tujih pohodnikov se odloča za aktiven dopust v Sloveniji.

V Bomarku – agenciji za trajnostni marketing želimo soustvarjati zgodbo trajnostnega turizma, odkrivati čudovite kotičke našega gorskega sveta domačim in tujim pohodnikom. V sodelovanju z največjim planinskim društvom v Sloveniji – PD Ljubljana Matica smo zato razvili program Slovenske Alpe – Evropski gorski biser.

Program Slovenske Alpe – Evropski gorski biser vključuje skrb za trajnostni razvoj regije. Glavni cilj in vizija programa je ljudi spodbuditi k aktivnejšemu preživljanju prostega časa v naših planinah in jim na drugi strani ponuditi kakovostnejšo storitev.

Z ustreznim vzdrževanjem objektov in čiščenjem okolice postojank ter animacijo obiskovalcev program ustrezno sledi smernicam trajnostnega turizma v Sloveniji.

V sklopu programa Slovenske Alpe – Evropski gorski biser želimo k sodelovanju pritegniti več planinskih društev oziroma postojank. Prav tako želimo k sodelovanju povabiti več kredibilnih partnerjev, ki pomagajo soustvarjati program.

Naša vizija je aktivnosti razširiti tudi na naslednja področja:

  • turizem,
  • spominski program in
  • izobraževanja – trajnostni team building.

Turizem in spominski program sta že razvita projekta, ki bosta v aktivnosti programa integrirana v letu 2019.